Keramik fra middelalder og nyere tid (2011)

Keramikgruppen afholdt den 12.–13. maj 2011 et seminar om Keramik fra Middelalder og Nyere tid – Status og Fremtid på Museum Sønderjylland, Haderslev

Seminaret lagde vægt på det danske fundmateriale og er startskuddet til en række årlige seminarer omhandlende middelalder- og nyere tids keramik fra ind- og udland. Keramikken er en genstandsgruppe, som arkæologer altid kommer i berøring med. Keramik er blevet og bliver stadigvæk belyst og behandlet af mange discipliner og har skabt grundlaget for vores forståelse af de mennesker, der har produceret, handlet og brugt keramikken – om det så har været eksotisk keramik fra fremmede himmelstrøg eller Karen potkwoens glittede, gråbrændte jydepotte fra heden.

Dette års tema var valgt for at give en introduktion til, hvad der sker med den danske keramikforskning i øjeblikket såvel som de fremtidige perspektiver. Vores håb er, at seminaret kun er begyndelsen på et dansk netværk for middelalder – og nyere tids keramik, og at disse seminarer i fremtiden vil kunne belyse de mange aspekter der opereres med i keramikforskningen både nationalt og internationalt. Seminaret inkluderede et besøg til Ehlers Samling i Haderslev.

Guldagerhøj

1300-tals keramik fra udgravningen af middelalderlandsbyen på Guldagerhøj (HOM2611)

 

Randers

Christoph Briese (tv) fremviser sit aktuelle forskningsmateriale til Anders C. Christensen

Download program som PDF-dokument

WordPress Themes